Epoksidni podovi

Šta je epoksidni pod?

Epoksidni podovi su jedna od najpopularnijih opcija za podove u komercijalnim i industrijskim zgradama. Sastoji se od sistema podova od smole koji se postavlja na više slojeva betonskog poda debljine od najmanje 2 milimetra.

Nakon što je betonska podloga pripremljena, na podlogu se sipa mešavina smole i hemijski rastvor za stvrdnjavanje smeše. Ova mešavina će se stvrdnuti u roku od 12 do 24 sata, omogućavajući laganu upotrebu, kao što je hodanje po njoj. Vreme potpunog sušenja obično traje od nekoliko dana do jedne nedelje, u zavisnosti od specifične mešavine koja se koristi. Takođe imajte na umu da osnovni betonski pod mora biti potpuno suv pre nego što se može postaviti epoksidni pod.

Ukoliko želite postaviti dekorativni pod u kancelarijskom ili stambenom prostoru, jedna od popularnih opcija je mikrocement pod.

Vrste epoxy podova

Asortiman dostupnih tipova nanošenja uključuje osnovne premaze u rolnama, sisteme za samorazlivanje, završne obloge za podove i epoksidne podove visoke građe. Vršimo svu potrebnu pripremu površine, koja može uključivati dijamantsko brušenje i peskarenje, kao i obnavljanje podova epoksidnim malterom i izravnavanje površine cementom.

Naši sistemi se mogu instalirati u sledeće oblasti:

  • Komercijalna i industrijska skladišta
  • Radionice za laka i teška vozila
  • Komercijalne kuhinje
  • Klanice, pekare i objekti za preradu hrane
  • Maloprodajni objekti
  • Podovi za barove i pabove
  • Laboratorije
  • Garaže

Galerija projekata

Često postavljana pitanja

Kao podloga može poslužiti svaka tvrda i čvrsta podloga poput betona. Na primer, kameni podovi (npr. mermer) mogu se polagati određenim vrstama epoksidne smole, nakon odgovarajuće pripreme. Međutim, drveni podovi nisu idealni. Drvo ima tendenciju da se skuplja ili širi u zavisnosti od temperature i vlažnosti okoline. Tokom vremena, to će učiniti da se epoksidni sloj popuca.

Epoksidni podovi mogu izdržati mnogo habanja od toplote, jakog sunčevog zračenja i pokreta koji izazivaju ogrebotine. Ali da bi se izbegla oštećenja, ovi podovi zahtevaju redovno čišćenje i zaštitu od ekstremne toplote ili udara ultra-teške opreme.

Trajnost epoksidnog poda zavisiće od njegovog tipa, njegove lokacije i upotrebe, kao i kvaliteta održavanja. Tipično, visokokvalitetni epoksidni pod u oblastima sa velikim prometom (na primer, zatvoreni parking u tržnom centru) može da izdrži i do 10 godina upotrebe. Nakon tog vremena, podu će možda biti potrebna popravka ili zamena.